Aktivt kul til mad og drikkevare
 

 

Aktivt kul  kan med succes benyttes til at fjerne farve i produktionen af fødevare og olie, samt farmaceutiske og kemiske produkter.
Aktivt kul kan også bruges som farve til bl.a. lakrids produktion ( E153 ).
Ved læskedrik produktion er det ved lov påbudt at al vand skal opklores inden det må anvendes i produktionen. Herefter kan klor resterne fjernes med aktivt kul. På denne måde sikres at vandet der anvendes i produktionen overholder de opstillede renheds – og miljøkrav.

Udover det er Jacobi®/PICA® produkterne effektiv ved produktion af.

    - Sødestoffer (fructose, glucose, dextrose sirupper)

    - Spiselige olier

    - glycerin

    - Vin og saft

    - Organiske og uorganiske syrer (herunder adipinsyre, citronsyre, mælkesyre og phosphorsyre)

    - Farmaceutiske mellemprodukter

I Wendt og sørensen har vi med succes anvendt aktivt kul ti at fjerne dioxin fra fiskeolie og PAH fra planteolie - læs mere og disse specifikke cases ved at følge nedenstående links.

 

Fjernelse af dioxinRemoval of: PAH from vegtable oil